c

Συγκρότημα Ξενών

 

Σπέτσες 

 Συχνές απορίες για τη διαμονή σας στο νησί!

Eρώτηση: Πώς ερχόμαστε στις Σπέτσες?

Οι επιλογές είναι δύο: i. Ακτοπλοϊκώς, από τον Πειραιά με ταχύπλοο ιπτάμενο δελφίνι ή καταμαράν. Ανάλογα με τις ενδιάμεσες στάσεις η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 με 3 ώρες και η τιμή του εισιτηρίου είναι 35 ευρώ για απλή μετάβαση. ii. Οδικώς, μέχρι την Κόστα με διάρκεια ταξιδιού χωρίς στάσεις περίπου 2.5 με 3 ώρες, και από εκεί με θαλάσσιο ταξί, ferry boat ή καΐκι μέχρι το λιμάνι των Σπετσών. To Ferry Boat έχει τέσσερα δρομολόγια την ημέρα, με το τελευταίο εξ αυτών να είναι στις 17:00 ακριβώς, και το εισιτήριο είναι 1.5 ευρώ. Χρειάζεται περίπου 15 λεπτά για να φθάσει στο λιμάνι της Ντάπιας. Τα καϊκια δεν έχουν συγκεκριμένο δρομολόγιο, φεύγουν μόλις γεμίσουν, το εισιτήριο είναι 2 ευρώ και η διαδρομή περίπου 15 λεπτά. Τα ταξί είναι διαθέσιμα όλο το 24ωρο αλλά χρεώνουν τη διαδρομή (και όχι το άτομο) γύρω στα 20 ευρώ, με συνεχώς αυξανόμενες τάσεις. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 5 λεπτά. Βέβαια, αν επιλέξετε την οδική μετάβαση, και έχοντας υπόψη ότι στις Σπέτσες δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, πρέπει να συνυπολογίσετε (πλην της βενζίνης) και τα έξοδα για τη στάθμευση σε ελεγχόμενο χώρο. Στην Κόστα λειτουργούν οργανωμένοι χώροι στάθμευσης που χρεώνουν 5 ευρώ την ημέρα. Μπορείτε, βέβαια να το αφήσετε και στο δρόμο, έχοντας το άγχος της κλήσης ή της φθοράς... Η διαδρομή από την Αθήνα μέχρι την Κόστα είναι περίπου 190 χιλιόμετρα και η άποψη μας είναι ότι αν ταξιδεύετε περισσότερα από 2 άτομα, τότε η μετακίνηση με αυτοκίνητο συμφέρει.

Eρώτηση: Πώς μετακινούμαστε στις Σπέτσες?

Οι αποστάσεις στην πόλη των Σπετσών είναι σχετικά μικρές. Μπορείτε εύκολα να μετακινηθείτε με τα πόδια μέσα στην πόλη, να κάνετε βόλτες, να καθήσετε σε εστιατόρια ή καφετέριες αλλά και να κατευθυνθείτε προς τις κοντινές παραλίες και τη νυχτερινή διασκέδαση. Σε όποιο σημείο της πόλης των Σπετσών και να είστε, δε χρειάζεστε παραπάνω από 20 λεπτά για να μεταβείτε οπουδήποτε μέσα στην πόλη. Ο δε περίπατος είναι μια καταπληκτική εμπειρία αφού δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στο νησί και η πόλη, με αποκορύφωμα το παλιό λιμάνι, είναι πανέμορφη και παραδοσιακή. Αν δεν είστε του περπατήματος, υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές επιλογές: α) Ραδιοταξί - υπάρχουν 7 στην πόλη β) Ιππήλατες άμαξες, με δύο ξεχωριστές πιάτσες που εξυπηρετούν το ανατολικό και το δυτικό τμήμα της πόλης γ) Λεωφορείο, το οποίο με αφετηρία το Ποσειδώνιο, εξυπηρετεί το δυτικό τμήμα της πόλης ή, τέλος, δ) ποδήλατα και μηχανάκια

Eρώτηση: Πού ακριβώς βρίσκεται το Συγκρότημα Ξενών?

Βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της πόλης των Σπετσών, στο βορειοδυτικό της τμήμα, που του δίνει 2 ασυναγώνιστα πλεονεκτήματα: α) την απόλυτη ησυχία και ηρεμία κ β) την πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα.

Eρώτηση: Πώς γίνεται η μετακίνηση από το συγκρότημα προς το κέντρο της πόλης, το λιμάνι κ τις παραλίες?

Γίνεται με 3 τρόπους: α) με ποδήλατο ή μηχανάκι 50 κυβικών, μπορείτε να ενημερώσετε τη ρεσεψιόν για να σας κάνουμε εμείς την κράτηση (για μηχανάκι χρειάζεστε φυσικά το ανάλογο δίπλωμα) β) με τα πόδια, ιδιαίτερα τις δροσερότερες απογευματινές ώρες η διαδρομή των 10-15 λεπτών το ανώτερο γίνεται καταπληκτική και ιδιαίτερα απολαυστική, η επιστροφή όμως, λόγω του ανηφορικού δρόμου από ένα σημείο κι έπειτα μπορεί να γίνει κουραστική, ιδιαίτερα όταν ο ήλιος καίει, γι’ αυτό και δε θα το συνιστούσαμε σε οικογένειες με μικρά παιδιά κ ηλικιωμένους και γ) με ραδιοταξί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας το θελήσετε.

Eρώτηση: Πόση ώρα είναι με τα πόδια η κοντινότερη παραλία?

Είναι περίπου 10-15 λεπτά. Η κοντινότερη στο συγκρότημα Ξενών παραλία είναι αυτή του Αγίου Μάμμα και του Αγίου Νικολάου. Για τις υπόλοιπες που βρίσκονται εκτός πόλης, καλύτερα να προτιμήσετε ταξί ή μηχανάκι ή ποδήλατο, όπως κάνουν όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι ή επισκέπτες του νησιού όπου κι αν διαμένουν μέσα στην πόλη.

Eρώτηση: Η τιμή περιλαμβάνει πρωινό?

Ναι, με τρόπο όμως διαφορετικό από τον τετριμμένο. Το συγκρότημα Ξενών δεν προσφέρει room service ούτε πρωινό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όμως καινοτομεί με το να εφοδιάζει δωρεάν την πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα της κάθε κατοικίας του με επιλεγμένα προϊόντα όπως βιολογικό φρέσκο γάλα, βιολογικό φρέσκο γιαούρτι, βιολογικό χυμό πορτοκάλι, οργανικά αυγά, μπέικον ή σαλάμι, τυρί για τοστ, φέτες ψωμιού για τοστ, μαρμελάδα, βούτυρο, μέλι κά. για να φτιάχνετε οι ίδιοι ένα πάρα πολύ πλούσιο κ υγιεινό πρωινό.

Eρώτηση: Υπάρχει η δυνατότητα για παρκοκρέββατο κ καρεκλάκι μωρού?

Ναι, στο συγκρότημα Ξενών έχουμε προνοήσει για τις ανάγκες μιας οικογένειας και δίνουμε δωρεάν και τα δύο, κατόπιν ζήτησης.

Eρώτηση: Υπάρχει ασύρματο Internet στην κατοικία κ γενικά στο συγκρότημα?

Ναι, υπάρχει VDSL wi-fi Fast Internet connection σε όλες τις κατοικίες του συγκροτήματος και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, με ελεύθερη πρόσβαση από τους ενοίκους των ξενώνων του συγκροτήματος.

Eρώτηση: Πόσο μακριά είναι το κοντινότερο εστιατόριο κ super market?

Είναι σε απόσταση βολής, 5 λεπτά το κοντινότερο εστιατόριο κ 3 λεπτά το κοντινότερο mini market. Τώρα, το κοντινότερο μεγάλο super market είναι περίπου 10 λεπτά, όλα τα παραπάνω με τα πόδια.

Eρώτηση: Υπάρχει η δυνατότητα για baby sitter ή για προσωπικό chef?

Ναι, υπάρχει η δυνατότητα και για τα δύο. Είναι σημαντικό να μας ενημερώνετε έγκαιρα ούτως ώστε να κανονίζουμε από νωρίς και για τα δύο, ιδιαίτερα εάν σας ενδιαφέρει για την περίοδο του Αυγούστου, θα πρέπει να το γνωρίζουμε τουλάχιστο ένα μήνα πριν. Ειδικά για τον προσωπικό chef, καλό θα είναι να γίνεται η ζήτηση από την ώρα επικύρωσης της κράτησης.Xenon Estate rated "excellent" by 8 travelers

Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα:
Please wait...