Σπέτσες

Πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες στις Σπέτσες

Εδώ μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τις Σπέτσες σχετικά με την άφιξη στο νησί, διάφορες υπηρεσίες και χρήσιμα τηλέφωνα. Προετοιμαστείτε για μια υπέροχη διαμονή στις Σπέτσες!

Πώς να φτάσετε


Οδικώς:

Από το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μπορείτε να πάρετε ταξί η να νοικιάσετε αυτοκίνητο με προορισμό την Κόστα, το πλησιέστερο σημείο της Πελοποννήσου στις Σπέτσες. Ξεκινώντας από το αεροδρόμιο παίρνετε στη Αττική οδό με κατεύθυνση προς Ελευσίνα. Μόλις τελειώσει η Ατική Οδός συνεχίζετε ευθεία προς Κόρινθο. Εναλλακτικά, αν ξεκινάτε από Αθήνα και επιλέξετε τη Εθνική οδό θα πάρετε κατεύθυνση νότια προς την Κόρινθο. Μερικά μέτρα αφού περάσετε τον ισθμό της Κορίνθου υπάρχει ταμπέλα που γράφει ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ ΕΞΟΔΟΣ Β΄. Βγαίνοντας στην έξοδο προς την Επίδαυρο (έξοδος Β') και ακολουθώντας τη σήμανση για Σπέτσες, φτάνετε έως την Κόστα σε περίπου 2μιση ώρες. Από κει, για να φτάσετε στο νησί, επιλέγετε είτε τη μεταφορά με Ferry και καΐκι διάρκειας 15 λεπτών (τα δρομολόγια γίνονται σε συγκεκριμένες ώρες μες την ημέρα) ή με θαλάσσιο taxi διάρκειας 5 λεπτών(τα οποία είναι διαθέσιμα όλο το 24ωρο). Τα αυτοκίνητα βέβαια δεν επιτρέπονται στις Σπέτσες αλλά γι' αυτό έχει προβλεφθεί ελεγχόμενος ιδιωτικός χώρος στάθμευσης στην Κόστα.

Δια θαλάσσης:

Στο λιμάνι του Πειραιά, μπορείτε να επιβιβαστείτε σε Flying Dolphin ή Catamaran της Hellenic Seaways (www.hellenicseaways.gr). Η διαδρομή για τις Σπέτσες διαρκεί περίπου 2,5 ώρες. Την καλοκαιρινή περίοδο υπάρχουν καθημερινά διαδρομές όλη την ημέρα έως το βράδυ ενώ το χειμώνα μέχρι το απόγευμα. Θα σας συμβουλέυαμε σε περιόδους αυξημένης κίνησης να κάνατε κράτηση των εισητηρίων σας αρκετές μέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησής σας.

τυπώστε το κείμενο εκτύπωση


χάρτης διαδρομής »

Νερό


Το νερό στις Σπέτσες είναι δυσεύρετο αγαθό. Δεδομένου ότι το νησί είναι άνυδρο, η υδροδότηση γίνεται με υδροφόρα πλοία που μεταφέρουν νερό από την Πελοπόννησο. Για το λόγο αυτό δεν ενδείκνυται να πίνετε το νερό της βρύσης.

 

Κυκλοφορία


O οικισμός των Σπετσών θεωρείται διατηρητέος από την αρχαιολογική υπηρεσία. Για το λόγο αυτό στις Σπέτσες (από την Αγ. Μαρίνα μέχρι τις Κοργιαλένειο και Αναργύριο Σχολές) απαγορεύεται η κυκλοφορία των ιδιωτικών αυτοκινήτων. Οι μετακινήσεις γίνονται είτε με δίκυκλα (μηχανάκια, ποδήλατα), είτε με μόνιππες άμαξες ή με ένα από τα ΤΑΞΙ του νησιού, ενώ τα στενά παραδοσιακά δρομάκια περιπατώνται εύκολα κι ευχάριστα. Εναλλακτικά, όταν η μετάβαση αφορά παραθαλάσσιους προορισμούς, είναι δυνατή και η μεταφορά με θαλάσσιο ΤΑΞΙ. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει δακτύλιος για τα μηχανάκια από το απόγευμα στις 18:30 έως τα ξημερώματα στις 02:00 κατά μήκος του παραλιακού δρόμου. Υπάρχει σχετική σηματοδότηση στην αρχή των παραπάνω δρόμων. Για οποιονδήποτε από τους παραπάνω τρόπους επιθυμείτε να μετακινηθείτε, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη υποδοχή για να το φροντίσουμε για εσάς.

 

Δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα


Οι Δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν από τις 08:30 έως τις 14:00

Τα εμπορικά καταστήματα από τις 09:00 έως τις 14:30 και από τις 17:30 έως τις 21:00 Τους καλοκαιρινούς μήνες πολλά απ' αυτά παραμένουν ανοικτά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας προς εξυπηρέτηση των τουριστών.


Τράπεζες:

ALPHA BANK (Ντάπια – 22980 75343)

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Της ΕΛΛΑΔΟΣ, (Ντάπια – 22980 72286)

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Πλατεία Ρολογίου – 22980 75262)

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Τουριστική Αστυνομία - 22980 73100

Λιμεναρχείο - 22980 72245

Αγροτικό Ιατρείο - 22980 72472


τυπώστε το κείμενο εκτύπωση


Xenon Estate rated "excellent" by 8 travelers

Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα:
Please wait...